Swipe to the left

Neįsijungia kompiuteris ?

By Tomas 5 years ago 532 Peržiūrėjo Nėra Atsiliepimų

Kompiuterių remontas KAUNE

Ką daryti kada kompiuteris visai neįsijungia:

Pirma patikrinti ar laidas yra gerai įkištas į kompiuterį, vertėtų pabandyti ištraukti ir iš naujo įkišti maitinimo laidą. Gal laidas yra pažeistas ar įtrūkęs? Reikėtu pabandyti pakeisti sena maitinimo laidą kitu arba nešiojamo kompiuterio įkroviklį kitu įkrovikliu. Jeigu tai nepadeda, problema greiciausiai kitur ir tai gali būti pagrindinės plokštės, maitinimo grangines ar įjungimo/išjungimo mygtuko problema.

Kompiuteris įsijungia, girdisi veikiantys aušintuvai, bet vaizdo ekrane nėra. Tai ypač dažnai nutinka su nešiojamais kompiuteriais, kai ekranas yra tiesiog užlenkiamas neišjungus kompiuterio per (Start - Shut Down) ir nepalaukiant kol kompiuteris visiškai išsijungs arba paliekamas ilgam laikui nenaudojamas neišjungus kompiuterio per (Start - Shut Down). Tokiu atveju reikėtu pabandyti ilgiau palaikyti įjungimo/išjungimo mygtuką t.y. (5-7 sekundes), tada vėl pabandyti įjungti kompiuterį įpaprastu būdu. Jeigu tai nepadėda, problema greiciausiai kitur ir tai gali būti vaizdo plokštės, pagrindinės plokštės arba BIOS gedimas.

Kompiuteris įsijungia, bet krovimosi metu užstringa (matoma melyna lentele) arba kompiuteris persikradinėja. Tokiu atveju reikėtu patikrinti BIOS nustatymus. Jeigu tai nepadeda, problema greičiausiai kitur ir tai gali būti kietojo disko, arba operacinės sistemos gedimas.

Kompiuteris įsijungia, bet pypsi. Reikėtu pabandyti pagal pypsejimų skaičių,ilgumą, intensyvumą ieškoti informacijos per paieškos sistemas t.y (google, bing ir tt.). Dažniausiai tai būna RAM atmintinės, BIOS arba pagrindinės plokštės gedimai.

Jeigu nepavyksta išspręsti problemų patiems, tada vertėtu kreiptis į kompiuterių technikus, kurie nustatys tikslų jūsų kompiuterio gedimą. Prireikus galima perkelti duomenis iš kietojo disko i išorinę atmintinę, kuriais toliau galėsite naudotis kol jūsų kompiuteris bus taisomas.

Pasikonsultuoti galite atvykti pas mus adresu Savanorių pr. 286, Kaunas arba skambinti tel. +370-683-07834

Posted in: Kompiuteriai
Reikia pagalbos ?