Swipe to the left

Kaip išsirinkti kompiuterį ?

By Tomas 5 years ago 429 Peržiūrėjo Nėra Atsiliepimų

Kompiuterių remontas KAUNE

Koks kompiuteris reikalingas ? Kokį pasirinkti (nešiojamą ar stacionarų) ?

Prieš įsigijant kompiuterį visada reikia pagalvoti ką su juo veiksite ? Ir ne tik šendien, bet už pusmečio ar metų.

Kompiuteris naršymui internete

Daugelis renkantis naują kompiuterį, daug dėmesio skiria kuo mažesnei kainai, sakydami: galingo nereikia, kad su juo tik naršys internete, skaitys el.paštą, naudosis Skype, darys namų darbus ir tikrai nežais ir pan.

Jeigu Jūs irgi laikotės tokios nuomuonės ir perkat kompiuterį (Tėčiui, Mamai, Seneliui, Senelei), tada vertetu pagalvoti apie naudotą verslo klasės nešiojamąjį kompiuterį 2-3 metų senumo. Tokių naudotų kompiuterių kainos paprastai jau būna nedidelės, bet jų kokybė kelis ar net keliolika kartu lenkia naujų ne verslo klasės nešiojamūjų kompiuterių. Jeigu naujas ne verslo klasės nešiojamasis kompiuteris kainuoja tiek pat kiek naudotas verslo klases kompiuteris, tada rekomenduojame rinktis nenauja verslo klasės kompiuterį. Verslo klasės kompiuteriai dažniausiai būna 13-14" dydžio ekranu, bet jie ploni, lengvi, ilgai laiko akumuliatorius, geros dalys, gera pagrindinė pl., greit veikia ir tt. Naudotas verslo klasės kompiuteris (3 metų senumo, tokia pačią kaina kaip naujo ne verslo klasės kompiuterio) veiks greiciau, patikimiau ir turės daug daugiau privalumų.

Kompiuteris mokslams - pramogoms

Renkantis kompiuterį mokslams, verta pagalvoti apie šiek tiek galingesnį variantą. Daugelis sako, kad nereikia galingo, kad nežais o tik darys namų darbus (mokslams). Deje tai būna netiesa. Pradžioje kol apsipras tikrai darys tik mokslus ir pan., bet po mėnesio ar daugiau, tikrai pradės žaisti vienokį ar kitokį žaidimą. Taigi verta pagalvoti apie kompiuteri su neintegruota grafinę plokštę. Rekomenduojame rinktis nešiojamajį kompiuterį 13-14" dydžio ekranu ir su Nvidia arba Radeon grafine plokšte. Kad prireikus ir mokslus galėtu daryti, ir žaisti, ir nesunkiai nusinešti į mokyklą ar paskaitas jeigu prireiks. Ir kad po metų ar pusmečio nereiktu pirkti naujo galingesnio nešiojamojo kompiuterio.

Kompiuteris žaidimams - rimtam daibui

Kompiuterį naujausiems žaidimams ar rimtam darbui su nuoraukomis, video medžiaga, projektavimui, dizainui ir tt. rekomenduojame rinktis stacionarų. Net ir (brangiausias, geriausias ar galingiausias) nešiojamasis kompiuteris toli gražu niekada neprilygs geram stacionariam kompiuteriui (dežė, monitorius). Tokiam kompiuteriui reikalingas INTEL i5, i7, i9 ar AMD procesorius, galinga vaizdo plokštė Nvidia GTX1060 ir galingesne arba AMD, greitas SSD ar m2 kietasis diskas, ne maziau 16GB RAM atmintinės. Bet svarbiausias komponentas yra - pagrindinė (motininė plokštė). Perkant kompiuterį ar renkatis dalis, daugiausiai dėmesio skirkite pagrindinei plokštei, geriau nepagailėti pinigų gerai pagrindinei plokštei ir pataupyti sakykim procesoriaus sąskaita, negu pataupyti pagrindinės plokštės saskaita ir tureti galingesnį procesorių. Turint gera pagrindinę plokštę(MSI, GIGABYTE) ir silpnesnį INTEL i5 procesorių, kompiuteris veiks kelis ar net keliolika kartų greičiau ir patikimiau negu pataupius pagrindinės plokštės sąskaita ir turint galingesnį INTEL i7 ar i9 procesorių. Pigios pagrindinės plokštės veikia nestabiliai, lėtai, dažnai genda net jeigu kiti kompiuterio komponentai yra labai geri ir galingi. Taip pat svarbu ir maitinimo šaltinis (PSU), jį renkantis reikia atkreipti dėmesį į galingumą, modulinis ar ne, lizdų-jungčių kiekį, kabelių ilgį, aušinimo tipą, ventiliatoriaus dydį, garantija.
Posted in: Kompiuteriai
Reikia pagalbos ?