<![CDATA[netcom.lt - Post Feed]]> https://netcom.lt/blog.html Mon, 22 Apr 2024 23:23:58 +0000 Zend_Feed http://blogs.law.harvard.edu/tech/rss <![CDATA[XBOX / PlayStation / Nintendo remontas – dažniausiai užduodami klausimai]]> https://netcom.lt/blog/xbox-playstation-remontas-dazniausiai-uzduodami-klausimai-duk.html Koonsolių remontas KAUNE

Xbox priekyje dega 3 raudonos lemputės, kas vyksta?

Susidūrėte su 3 raudonų lempučių klaida arba raudonuoju mirties žiedu (RROD). Tai viena iš dažniausiai pasitaikančių „Xbox“ klaidų, kurią lemia perkaitimas dėl prastos konstrukcijos ir nepakankamo šilumos išsklaidymo aplink GPU (vaizdo) ir CPU (mikropocesoriaus) lustus.

Kaip ištaisyti Xbox 3 raudonų lempučių klaidą?

Jei konsolei taikoma garantija, priduokite garantiniam remontui. Bandydami pataisyti konsolę savarankiškai, panaikinsite garantiją. Jei neturite garantijos arba nusprendėte nelaukti 4-6 savaičių, kol konsolė bus grąžinta iš garantinio, daug operatyviau xbox remontą galime atlikti mes.

Kodėl mano Xbox šviesos žiede dega 2 raudonos lemputės?

2 raudonų lempučių klaida atsiranda dėl perkaitimo. Geriausias būdas išvengti šios problemos – užtikrinti, kad žaidimų kompiuteris būtų gerai vėdinamoje vietoje, kurioje netrukdo jokia kita įranga ar šiukšlės. Norint, kad konsolės vidus išliktų kuo vėsesnis, būtinas tinkamas oro srautas. Jeigu konsolė tikrai nėra niekuo apkrauta kas jai trukdytų vėdintis, pirma reikia bandyti atlikti „X-clamp“ remontą. Pristatykite XBOX remontui mūsų specialistams.

Kodėl Xbox šviečia visi 4 šviesos diodai?

4 raudonų lempučių klaida pasitaiko daug rečiau nei kiti aukščiau paminėti šviesos diodų klaidos kodai. Šis kodas rodo, kad pultas negali aptikti AV (audio – video) kabelio. Tai gali būti dėl atsilaisvinusios jungties konsolės gale, kur jungiamas AV kabelis. Tačiau ją taip pat gali sukelti ir (vaizdo) lusto gedimas. Jei patikrinus kabelio jungtį problemą neišsisprendžią, galite atvežti konsolę remontui dar šiandien.

Kodėl Xbox ar PlayStation reikia pakeisti šiluminę apsauginę pastą (termopastą)?

Ši pasta yra labai svarbi konsolės šilumos išsklaidymo sistemos dalis, kuri laikui bėgant pasensta ir nebeatlieka savo funkcijos. Pakeitę šią pastą užtikrinsite, kad GPU ir CPU veikimo metu išliktų kuo vėsesni.

Ar jūsų remonto meistrai gali pašalinti įstrigusį diską iš mano „PlayStation“?

Taip, mūsų meistrai gali pašalinti įstrigusius diskus iš PlayStation. Taip pat galime diagnozuoti ir pašalinti visas „PlayStation“ problemas, dėl kurių įstrigo diskas.

Kas galėjo lemti, kad mano PlayStation nustojo rodyti vaizdą televizoriaus ekrane?

Tikėtina, kad atsilaisvinęs HDMI kabelis arba televizoriuje parinktas netinkamas HDMI išvesties šaltinis. Patikrinkite abu sprendimus. Jei nepadeda, gali būti ir išlūžęs HDMI lizdas tiek televizoriaus, tiek konsolės. Kreipkitės mūsų kontaktais Kaune.

Kaip sutvarkyti blogą PlayStation HDMI lizdą?

Vienintelis sprendimas yra viso lizdo perlitavimas nauju.

Ar galite išspręsti PlayStation mėlynosios mirties šviesos problemą (BLOD)?

PlayStation konsolėje mėlynąją mirties šviesą gali sukelti įvairios problemos. Mūsų žaidimų kompiuterių remonto meistrai turi patirties diagnozuojant ir šalinant visų tipų PlayStation konsolių mėlynosios mirties šviesos problemas. Susisiekite su mumis jau šiandien.

]]>
Wed, 18 Jan 2023 10:14:57 +0000
<![CDATA[Kibernetinė sauga]]> https://netcom.lt/blog/kibernetinis-atakos-ir-apsauga.html Kompiuterių remontas KAUNE

Kibernetinės atakos tampa dažnesnės ir sudėtingesnė, todėl vis dažniau susiduriama su kibernetinio saugumo rizikomis. Tačiau dauguma nėra tinkamai pasirengę apsisaugoti nuo jų.

Apklausos metu nustatyta, kad vis daugiau žmonių patiria kibernetines atakas ir beveik pusė net nežino, kaip reikėtų tinkamai apsisaugoti. Tai yra didelė problema, nes įsilaužimai į el. paštą, tapatybės vagystės, cryptojacking (dar vadinama kenkėjiška kriptovaliuta - yra kylanti internetinė grėsmė, naudojanti kompiuterio išteklius internetinėms pinigų formoms, vadinamoms kriptovaliutoms, „iškasti“), ransomware (kenkėjiškos programos arba išpirkos programinė įranga yra kenkėjiškų programų rūšis, neleidžianti vartotojams pasiekti savo sistemos ar asmeninių failų ir reikalaujanti išpirkos, kad būtų galima atgauti prieigą.) tampa sudėtingesni, daugiau žalos pridarantys ir sunkiai aptinkami.

Dažnai pasitaiko atvejų, kai i el. paštą gaunate laišką, kuris iš pirmo žvilgsnio atrodo kaip normalus (pažystamo, įmonės, valstybinės institucijos ar pan.) siūstas laiškas. Laiške dažnai būna nuoroda, kurią paspaudę esate nukreipiami i vienokį ar kitokį turinį arba būna prisegtas failas. Prieš spausdami ant nuorodos ar prisegtuko, įsitikiname, kad laiškas siūstas tikrai iš (pažystamo, įmonės, ar valstybinės institucijos ir pan.). Tai galime padaryti el. pašte pažiūrėjus iš kokio adreso yra gautas laiškas. Tikri laiškai siunčiami iš pašto adresu, kurių galūnės yra kaip : (***@vmi.lt, ***@registrucentras.lt, ***@policija.lt, ir pan.). Kiekviena institucija ar įmonė turi savo pašto adreso galūnę. Kenkėjiškas laiškas bus atsiūstas ne iš anščiau išvardintų galūnių, o iš pvz : (vmi@***.com, vmi@***.org, ***@vmi.com ir daugybės kitų.). Identifikavę kenkėjišką laišką, jį tiesiog ištriname ir jokiu būdu nespaudžiame ir neatidarinėjame laiške esančių nuorodų ar prisegtukų.

Analogiška situacija su socialiniais tinklais, ir SMS. Pirma įsitikiname, kad gauta žinutė su nuoroda ar prisegtuku yra tikrai iš adresato kurio tikitės (o ne iš nepažįstamo adresato). Išsiaiškiname labai paprastai. Jei tai jūsų pažįstamas (įmonė, ar valstybinė institucija), sukontaktavę paklausiame ar adresatas jums siuntė nuorodą ar prisegtuką.

Kadangi didžiąją gyvenimo dalį gyvename mobiliuosiuose įrenginiuose ir nešiojamuosiuose kompiuteriuose, pagalvokime, kodėl svarbu padaryti viską, ką galite, kad pagerinti savo internetinės paskyros saugumui. Daugiau nei 82% pažeidimų susije su silpnais ar pavogtais slaptažodžiais. Privalome imtis būtiniausių priemonių, informacijai apsaugoti. Keli paprasti ir greiti žingsniai, padėsiantys pagerinti jūsų kibernetinį saugumą:

Unikalus, įsimintinas slaptažodis
Naudoti unikalų, įsimintiną slaptažodžį ir jį reguliariai keisti. Kad toks slaptažodis būtų iš tiesų stiprus, jis turi būti sudarytas iš 8–16 ir daugiau atsitiktinių simbolių, raidžių (didžiosios ir mažosios), skaičių ir simbolių. Geriausia praktika yra naudoti slaptažodžių generatorių.

Pakartotinis slaptažodžių naudojimas
Didžiausias slaptažodžių pažeidžiamumas - jų pakartotinis naudojimas skirtingoms paskyroms.

Dviejų faktorių autentifikavimas
Tai papildomas saugumo lygis, naudojant dviejų veiksnių autentifikavimą, dar vadinamą 2FA. Papildomas saugumo lygis, naudojamas įsitikinti, kad bandantys patekti į paskyrą, yra tie kuom dedasi yra. Pirmiausia vartotojas turės įvesti savo vartotojo vardą ir slaptažodį. Tada, užuot iš karto gavę prieigą prie paskytos, turėsime pateikti kitą informaciją. Šį antrąjį veiksnį gali sudaryti viena iš šių kategorijų:

Asmens identifikavimo numeris (PIN) ar atsakymai į „slaptus klausimus".
Kažkas, ką turite: pavyzdžiui, kreditinę kortelę, išmanųjį telefoną, SMS.
Kas jūs esate: biometrinis piršto atspaudas, rainelės nuskaitymas ar balso atpažinimas.

Populiariausias dviejų veiksnių autentifikavimo būdas yra PIN arba naudojant išmanųjį telefoną su tam tikra programinę įranga: yra sukuriamas naujas skaitmeninis kodas kas 30 sekundžių. Kai vartotojas bando prisijungti prie paskyros, jis žvilgteli į įrenginį ir įveda rodomą (2FA) kodą atgal į svetainę ar programą. (SmartID, Google Authenticator ir tt.)

]]>
Fri, 06 Oct 2023 09:43:07 +0000
<![CDATA[SSD diskas, sprendimas lėtam kompiuteriui !]]> https://netcom.lt/blog/letas-kompiuteris.html Kompiuterių remontas KAUNE

SSD diskas, sprendimas lėtam kompiuteriui !

Jūsų kompiuteris dirba lėtai, ar jo darbas labai sulėtėjas ? Sprendimas yra. Jūsų lėtas kompiuteris veiks iki 10 kartų sparčiau.
HDD disko keitimas SSD disku. Tylus disko veikimas, atsparumas smūgiams. SSD diskas - yra be mechaniškai judančių detalių, todėl yra daug kartų greitesni nei įprasti HDD diskai. SSD diskai įprastai būna standartinio 2.5" dydžio, ir yra tinkami naudoti nešiojamame arba stacionariame kompiuteryje su SATA arba M-M2 jungtimi. Perkant SSD diską reikia atkreipti dėmesį ne tik į gamintoją (pvz. Intel, Samsung, WD, A-DATA ir tt.), o taip pat ir duomenų skaitymo ir rašymo greitį, talpą ir garantiją.

Stacionariame kompiuteryje - yra galimybė naudoti kelis diskus vienu metu. Todėl galima įsidėti spartujį mažesnės talpos SSD diską ir kartu palikti senajį, didelės talpos HDD diską. SSD diską padarius pagrindiniu su operacinę sistema ir pagrindinėmis dažnai naudojamomis programomis, o senajį didelės talpos diska paliekame kaip talpyklą, rečiau naudojamai ir svarbiai informacijai (filmams, muzikai, žzaidimams, nuoraukoms ir tt.). Tokiu būdu kompiuteris veiks greitai, ir net atsiradus operacinės sistemos gedimui, ar sugedus pačiam SSD diskui, jųs neprarandate svarbios informacijos. Ji lieka didelės talpos HDD diske, ir reikalui esant perrašant operacinę sistemą jums kainuos pigiau, nes nereikes papildomai mokėti už duomenų išsaugojimą, atstymą ar perkėlimą.

Nešiojamame kompiuteryje - dažniausiai imanoma naudoti tik vieną diska. Tokiu atveju reikia pirkti arba didesnės talpos SSD diską, arba perkant mažesnės talpos SSD diską, senajį didelės talpos HDD diską pasidarome kaip atsarginį nešiojamą (jungiama per USB, reikės nusipirkti specialę dėžutę pajungimui per USB.) rečiau naudojamai ir svarbiai informacijai (filmams, muzikai, žzaidimams, nuoraukoms ir tt.).

SVARBU! - reikia atkreipti dėmesį ir į kitus kompiuterio parametrus, nes ne į visus kompiuterius idejus SSD diską gausimę norimą rezultatą. Jeigu kompiuteris naujas (bet pigus), su Intel Celeron ar AMD panasaus lygio procesoriumi, galite dadėti ir RAM atmintinės, ir SSD diską, bet niekas nepadės, kompiuteris veiks sėkmingai lėtai kaip ir veikė. Jeigu kompiuteris yra su Intel i3/i5/i7 ar panasaus lygio AMD procesoriumi tada norimą rezultatą pasieksite pasikeite senajį diska SSD disku.

Kompiuterio disko keitimą ar kitus darbus galite atlikti mūsų servise. Pasikonsultuoti galite atvykti pas mus adresu Savanorių pr. 286, Kaunas arba skambinti tel. +370-683-07834

]]>
Mon, 27 Apr 2020 07:46:07 +0000
<![CDATA[Nespausdina spausdintuvas ?]]> https://netcom.lt/blog/nespausdina-spausdintuvas.html Spausdintuvų remontas KAUNE

Ką daryti kai spausdintuvas nespausdina.

Pirma patikrinti ar maitinimo laidas yra gerai įkištas į spausdintuvą, vertėtų pabandyti ištraukti ir iš naujo įkišti maitinimo laidą. Gal laidas yra pažeistas ar įtrūkęs? Reiktu pabandyti pakeisti sena maitinimo laidą kitu. Taip pat patikrinkite USB ar tinklo kabelį, kuriuo spausdintuvas sujungtas su kompiuteriu. Jeigu Jūsu spausdintuvas pajungtas per Wifi, reiktu pabandyti prijungti jį su USB laidu prie kompiuterio ir pažiurėti ar veiks bent su laidu. Jeigu spausdintuvas vistiek neraguoja, tai gali būti pagrindinės plokštės gedimas, tada spausdintuvą reikės vežti taisyti specialistams.


Jeigu kompiuteris spausdintuva mato bet vistiek nespausdina ar spausdina blogai.

  1. Patikrinti kompiuterije prie spausdintuvo darbų, ar nėra užstrigusių senų darbų siūstų i spausdintuvą. Jeigu yra, visus senus darbus pašaliname, spausdintuva išjunkite ir vėl ijunkite, taip pat reikėtu perkrauti ir operacinę sistemą.
  2. Jeigu spausdintuvas bando spausdinti, bet nepaima popieriaus. Tokiu atveju reikėtu patikrinti ar popieriaus paėmimo mechanizmas veikia - tai padaryti galima vizualiai ar juda guminis velenėlis kuris pastumia popieriaus lapą. Jeigu velenėlis juda, bet popieriaus neima, tada reikia išimti kasetę iš spausdintuvo (lazerinio spausdintuvo atveju), išėmus kasetę bus geresnis priėjimas prie guminio velenėlio. Ji reiktu nuvalyti kiek imanoma (specialiu skysčiu, arba vandeniu susisšlapinus medvilninę medžiagėlę, servetelę). Jeigu velenėlis nejuda, tada spausdintuvą reikės vežti taisyti specialistams.
  3. Jiegu pradeda spausdinti ir popieriaus lapas užstringa pusiakelėje ar susiglamžo spausdintuvo viduje. Tokiu atveju reikia išimti spausdintuvo kasetę, pažiūrėti vizualiai ar nėra viduje užstrigusių senų popieriaus lapų ar kitų prikritusių daiktų kaip (savažėlės, kabės ir pan. ko spausdintuve neturėtu būti) kurie trukdo spausdinimui, ir dėl kurių stinga nauji lapai. Taip pat kai kurie spausdintuvai atsidaro ir iš galo, tada reiktu atsidarius patikrinti ar nėra kažko kas trukdo spausdinimui. Kartais pasitaiko nekokybiškos spausdintuvo kasetės, dėl kurių popierius irgi gali strigti, tada vertėtu pasibandyti paspausdinti idėjus kita kasetę (lazerinio spausdintuvo atveju). Jeigu minėtas variantas nepadeda arba matot kažka užstrigusio, bet niekaip negalite ištraukti nesulaužius ar nepažeidus kažko daugiau, tada spausdintuvą reikės vežti taisyti specialistams.
  4. Jeigu spausdintuvas atspausdina bet kopija nekokybiška, purvina, sutepta, ar neryški ir tt. Tokiu atveju pradedame tikrinti idėjus naują spausdintuvo kasetę, nes pasitaiko nemažai nekokybišku kasečių. Kaikuriems modeliams atskirai keičiasi kasetė ir atskirai būgno mazgas. Tada reiketų pakeisti ir būgno mazgą. Jeigu nepadeda , reikškiasi problema bus spausdintuvo kaitinimo mazge ir spausdintuvą reikės vežti taisyti specialistams.
  5. Jeigu spausdintuvas rašo pranešima, kad kasetės nera, nors kasete spausdintuve. Tada gali būti kad idėta kasetė yra netinkama Jūsų spausdintuvui, arba kasetės čipas blogas, ar gal jo aplamai trūksta. Kartais būna kad spausdintuvas nemato čipo ne dėl kasetės problemos, Tada reiktu išėmus kasetę (lazerinio ir rašalinio spausdintuvų atvejais) pavalyti kontaktus spausdintuve ir pačios kasetės čipo). Jeigu nepadeda, reikia pabandyti idėti kitą kasetę. Jeigu vistiek nepadeda, tada spausdintuvą reikės vežti taisyti specialistams.

Dažniausiai pasitaikantys spausdintuvų gedimai

  1. Išsitraukes spausdintuvo maitinimo kabelis, USB laidas, tinklo laidas.
  2. Į spausdintuvą pateko svetimkūniai (savažėlės, kabės ir pan. ko spausdintuve neturėtu būti).
  3. Spausdintuve yra užtrigusių popieriaus likučių arba pipierius susiviniojes kaitinimo elemente.
  4. Pasenusios, susidevėjusios guminės detalės. (guminiai velenėliai ir tt.)
  5. Mechaniniai gedimai (luže dantračiai, įvorės, mygtukai, suplyšusi ryškinimo plevelė, pažeistas guminis velenas, lankstus kabelis ir tt.)
  6. 30% visų spausdintuvų gedimu sudaro ne pačio spausdintuvo gedimas, bet problemos kompiuterije.(užstrige seni darbai, neteisingi nustatymai, blogos spausdintuvų tvarkyklės - kitaip (draiveriai), pačios operacinės sistemos gedimai, tinklo nustatymai ir gedimai (jeigu spausdintuvas pajungtas į vietinį tinklą ar per Wifi).

Jeigu nepavyksta išspręsti problemų patiems, tada verta kreiptis į technikus, kurie nustatys tikslų jūsų spausdintuvo ar kopijuoklio gedimą. Įvertins ar verta taisyti ar verčiau pikrti naują įrenginį.

Pasikonsultuoti galite atvykti pas mus adresu Savanorių pr. 286, Kaunas arba skambinti tel. +370-683-07834

]]>
Mon, 27 Apr 2020 07:45:59 +0000
<![CDATA[Kaip išsirinkti kompiuterį ?]]> https://netcom.lt/blog/kaip-issirinkti-kompiuteri.html Kompiuterių remontas KAUNE

Koks kompiuteris reikalingas ? Kokį pasirinkti (nešiojamą ar stacionarų) ?

Prieš įsigijant kompiuterį visada reikia pagalvoti ką su juo veiksite ? Ir ne tik šendien, bet už pusmečio ar metų.

Kompiuteris naršymui internete

Daugelis renkantis naują kompiuterį, daug dėmesio skiria kuo mažesnei kainai, sakydami: galingo nereikia, kad su juo tik naršys internete, skaitys el.paštą, naudosis Skype, darys namų darbus ir tikrai nežais ir pan.

Jeigu Jūs irgi laikotės tokios nuomuonės ir perkat kompiuterį (Tėčiui, Mamai, Seneliui, Senelei), tada vertetu pagalvoti apie naudotą verslo klasės nešiojamąjį kompiuterį 2-3 metų senumo. Tokių naudotų kompiuterių kainos paprastai jau būna nedidelės, bet jų kokybė kelis ar net keliolika kartu lenkia naujų ne verslo klasės nešiojamūjų kompiuterių. Jeigu naujas ne verslo klasės nešiojamasis kompiuteris kainuoja tiek pat kiek naudotas verslo klases kompiuteris, tada rekomenduojame rinktis nenauja verslo klasės kompiuterį. Verslo klasės kompiuteriai dažniausiai būna 13-14" dydžio ekranu, bet jie ploni, lengvi, ilgai laiko akumuliatorius, geros dalys, gera pagrindinė pl., greit veikia ir tt. Naudotas verslo klasės kompiuteris (3 metų senumo, tokia pačią kaina kaip naujo ne verslo klasės kompiuterio) veiks greiciau, patikimiau ir turės daug daugiau privalumų.

Kompiuteris mokslams - pramogoms

Renkantis kompiuterį mokslams, verta pagalvoti apie šiek tiek galingesnį variantą. Daugelis sako, kad nereikia galingo, kad nežais o tik darys namų darbus (mokslams). Deje tai būna netiesa. Pradžioje kol apsipras tikrai darys tik mokslus ir pan., bet po mėnesio ar daugiau, tikrai pradės žaisti vienokį ar kitokį žaidimą. Taigi verta pagalvoti apie kompiuteri su neintegruota grafinę plokštę. Rekomenduojame rinktis nešiojamajį kompiuterį 13-14" dydžio ekranu ir su Nvidia arba Radeon grafine plokšte. Kad prireikus ir mokslus galėtu daryti, ir žaisti, ir nesunkiai nusinešti į mokyklą ar paskaitas jeigu prireiks. Ir kad po metų ar pusmečio nereiktu pirkti naujo galingesnio nešiojamojo kompiuterio.

Kompiuteris žaidimams - rimtam daibui

Kompiuterį naujausiems žaidimams ar rimtam darbui su nuoraukomis, video medžiaga, projektavimui, dizainui ir tt. rekomenduojame rinktis stacionarų. Net ir (brangiausias, geriausias ar galingiausias) nešiojamasis kompiuteris toli gražu niekada neprilygs geram stacionariam kompiuteriui (dežė, monitorius). Tokiam kompiuteriui reikalingas INTEL i5, i7, i9 ar AMD procesorius, galinga vaizdo plokštė Nvidia GTX1060 ir galingesne arba AMD, greitas SSD ar m2 kietasis diskas, ne maziau 16GB RAM atmintinės. Bet svarbiausias komponentas yra - pagrindinė (motininė plokštė). Perkant kompiuterį ar renkatis dalis, daugiausiai dėmesio skirkite pagrindinei plokštei, geriau nepagailėti pinigų gerai pagrindinei plokštei ir pataupyti sakykim procesoriaus sąskaita, negu pataupyti pagrindinės plokštės saskaita ir tureti galingesnį procesorių. Turint gera pagrindinę plokštę(MSI, GIGABYTE) ir silpnesnį INTEL i5 procesorių, kompiuteris veiks kelis ar net keliolika kartų greičiau ir patikimiau negu pataupius pagrindinės plokštės sąskaita ir turint galingesnį INTEL i7 ar i9 procesorių. Pigios pagrindinės plokštės veikia nestabiliai, lėtai, dažnai genda net jeigu kiti kompiuterio komponentai yra labai geri ir galingi. Taip pat svarbu ir maitinimo šaltinis (PSU), jį renkantis reikia atkreipti dėmesį į galingumą, modulinis ar ne, lizdų-jungčių kiekį, kabelių ilgį, aušinimo tipą, ventiliatoriaus dydį, garantija.
]]>
Mon, 27 Apr 2020 07:45:31 +0000
<![CDATA[Viskas apie navigacijas]]> https://netcom.lt/blog/apie-gps-navigacijas.html GPS Meistras, Navigacijų remontas

Navigacijų, programų, žemėlapių skirtumai ir įpatumai.

Kiekvienas prieš pirkdamas GPS navigaciją šiek tiek analizuoja ką rinktis, kuris modelis ar programa geriausia. Išsirinkti sunku dėl didelės pasiūlos. Daugybe reklamų ir skelbimų siūlančių įisigyti vieną ar kitą navigaciją. Nekompetetingi konsultantai parduotuvėje įsiųlys ne geriausia Jums, o brangiausia arba visai niekam tikusį, pasenusį modelį.

Pradžioje turite nuspresti kur, kaip ir kam naudosite navigaciją. Naudositės vaikščiodami pėsčiomis, važiuodami automobiliu, vairuosite fūrą, o gal specialios paskirties (kariniai, geodeziniai, laivų, lektuvų)?
Keliaujate mažai ir navigaciją naudosite tik Lietuvoje, rytu europeje, vaikščiodami pėsčiomis mieste ar važinėdami dviračiu (tik viena ar kelis kartus metuose) ir nežadate vykti toli į užsienį, tada verta pagalvoti apie navigacinių programų(IGO, Sygic, Garmin, TomTom ir tt.), sudedamų i jūsų jau turimą išmanujį telefoną ar planšetę.
Keliaujate daugiau automobiliu ar motociklu, pagrinde Lietuvoje ar rytu europoje, tada patartina pirkti navigaciją tik su tam tikro regiono žemėlapiais (pvz. rytu europos regiono), nebūtina pikrti prabangios (svarbiausia gera navigacijos programa ir naujausi žemėlapiai).
Keliaujate daug automobiliu ar fūra visoje europoje, tada patartina rinktis didesnę 7" ar 8" colių istrižainės navigaciją (kad būtų patogu valdyti, ir matytusi daug informacijos aplinkui). Būtina atkreipti dėmesi i parametrus, greitaveiką, ekrano šviesumą, GPS antenos jautruma ir sparta, o svarbiausia navigacijos programą ir žemelapius.(rekomenduojame IGO, Sygic, Garmin, TomTom programinę įrangą).
Keliaujate daugiau pėsčiomis, dviračiu ar motociklu miškais ir bekelę, tada reiktu rinktis navigaciją su kuo mažesniu ekranu (3.5" ar pan.), kad akumuliatorius kuo ilgiau tarnautu. Labai svarbu keliaujant miškais ar bekelę būtina tureti navigaciją su labai geru GPS antenos jautrumu ir sparta, taip pat pasirūpinti specialia navigacijos programinę įrangą skirtą miškams ar bekelėms kaip (pvz. Ozi ar Garmin su specialiais žemėlapiais).
Keliaujant laivu ar lėktuvu, reikės specialių navigacijos irenginių ir specialios programinės irangos.
Geodeziniams ar kitiems matavimams, reikės specialios navigacijos su programinę įrangą. Populiariausi įrenginiai tokiems darbams (Garmin etrex serija, Magelan kurie atsparūs smugiams, vandeniui, turi labai gera GPS antenos jautrumą ir spartą kuo tikslesniems matavimams atlikti).

Populiariausių programų, žemėlapių skritumai, įpatumai:

IGO primo - pati populiariausia programa, skirta daugumai irenginių su iOS, WinCE ir Android (iki android 7 versijos, su android 8 ir aukštesne neveiks) operacinėmis sistemomis (automobilinėms navigacijoms, automobilinėms multimedijos sistemoms, mobiliems telefonams, planšetėms, motociklinėms navigacijoms ir daug, daug kitų). Žemėlapiai šiai programai gaminami HERE arba TELEALTAS. Atnaujinama kas ketvirtį. Žemėlapių detalumas ir kokybė lengviems automobiliams, fūroms, motociklams, pėstiems - viena geriausiu rinkoje šiuo metu. Bet ši programinė įranga ir žemėlapiai netiks daug keliaujantiems miško keliais, takeliais ar bekelėm.
IGO nexgen - ta pati programa ir žemėlapiai kaip ir IGO primo, skiriasi tik interfeisas ir galimybė naudoti su Android 8 ir aukštesne versija.
TOMTOM - viena iš populiaresnių programų ir navigacijos irenginių rinkoje. Turi savo prekės ženklo navigacijas TOMTOM(TOMTOM GO, VIA, XXL ir tt.) taipogi veikia su iOSir Android operacines sistemas turinčiais įrenginiais. Žemelapiai naujinasi kas ketvirtį. Detalumas ir kokybė lengviems automobili
GARMIN
- nepakeičiama navigacija ir žėmelapiai, kada reikia keliauti pėsčiomis ar su transporto priemone miškais ar bekelėm. Veikia su Windows 7/8/10, iOS, WinCE, Android operacinę sistemą turinčiais įrenginiais Taip pat turi daug specialių navigacinių įrenginių, programinės įrangos ir žemėlapių kuriuos galima panaudoti atliekant geodezinius matavimus, specialios paskirties (elektros pastotėms-stulpams, miško keliams ir takeliams, melioracijos grioviams, vandenų keliiams ir tt.) skrendant, plaukiant, sportuojant, augintinių sekimui, ūkiui ir tt. Žemelapiai naujinasi kas ketvirtį. Detalumas ir kokybė lengviems automobiliams, fūroms, motociklams, pėstiems - geras. Detalumas ir kokybė spec. paskirties - vienas geriausių šiai dienai.
Sygic - programinė įranga ir žemėliapiai panašūs kaip ir IGO, skiriasi interfeisas ir gali būti naudojama tik su Android operacinę sistemą turinčiais įrenginiais. Skirta lengviems automobiliams, fūroms, motociklams, pėstiems. Privalumas šios programos toks, kad turi viso pasaulio šalių žemėlapius(kai reikia azijos, afrikos, pietų Amerikos ir tt. šalių kurių neturi jokia kita navigacija ar navigacinė programinė įranga).
PTV Navigator Truck - iškirtinai fūroms skirta programinė įranga ir žemėlapiai. Veikia su Android operacinę sistemą turinčiais įrenginiais ir Windows 7/8/10 versijomis.
OziExplorer - spec. paskirties nemokama programinė įranga ir žemėlapiai. Veikia su Windows 7/8/10, WinCE, Android operacines sistemas turinčiais įrenginiais. Žemėlapiai patys ivairiausi (elektros pastotėms-stulpams, miško keliams ir takeliams, melioracijos grioviams, vandenų keliiams, ūkių, geodezinių matavimų, karinių ir topografinių žemėlapių, aukščiai, gyliai ir tt. ka tik sugalvosit, viskas yra arba galima įsidėti). Maršrutų neskaičiuoja, veda nuo taško iki taško tiesiomis linijomis.
HERE WeGo - gera nemoka programinė įranga ir žemėlapiai. Veikia su Android ir iOS operacinę sistemą turinčiais įrenginiais. Skirta naudoti lengviems automobiliams, motociklams, pestiems. Žemelapiai naujinasi kas ketvirtį. Detalumas ir kokybė lengviems automobiliams, motociklams, pėstiems - geras.


Taip pat yra daugybė kitų navigacinių įrenginių, mokamos ir nemokamos navigacinės programinės įrangos.

Renkantis vienokią ar kitokią navigaciją, visada geriausiai pasikonsultuoti su specialistais (specializuotose GPS navigacijų parduotuvėse išmananciais savo darbą). Stengtis nesusigundyti pirkti navigacijos su tariama akcija ar nuolaida didžiuosiuose prekybos tinkluose. Nes tik specializuotoje parduotuvėje, jums bus suteikta profesionali konsultacija ar pagalba renkantis reikalingą navigaciją, programinę įrangą ar žemelapius.

Visais jums rūpimais navigacijų klausimais, galite sakmbinti +370-683-07834 numeriu ar atvykti į mūsų ofisą: NetCom Plius UAB, Savanorių pr. 286, 2a-209kab. LT-49474, Kaunas. Konsultuojame nemokamai.

]]>
Mon, 27 Apr 2020 07:45:06 +0000
<![CDATA[Kroviklio parinkimas nešiojamam kompiuteriui]]> https://netcom.lt/blog/tinkamas-kroviklis-kompiuteriui.html Kompiuterių remontas KAUNE

Kaip išsirinkti kroviklį nešiojamam kompiuteriui

Kroviklis yra pagrindinė nešiojamo kompiuterio dalis. Jeigu jis netinkamas ar veikia blogai, tada ir pats kompiuteris veiks netinkamai arba neveiks. Ką daryti jei kompiuteris nepasikrauna?

Dažniausi maitinimo šaltinio gedimai: kištukų, laidų, ir pačio maitinimo šaltinio. Kaip išsirinkti tinkamą nešiojamo kompiuterio kroviklį?

Kiekvienas nešiojamas kompiuteris turi jam skirtą kroviklį su atitinkamu srovės, įtampos dydžiu ir kištuku. Informaciją apie srovę, įtampą ir vatus galima rasti apvertus kompiuterį. Ant dugno būna lipdukas su visa reikiama informaciją. Kartais lipdukai nuo kompiuterio naudojimo būna nusitrynę. Tada reiktu informacijos ieškoti ant orginalaus kroviklio arba internete.

Pagrindiniai parametrai:
Įtampa, žymima raide V (19V, 19.5V ir tt.).
Srovė, žymima raide A (3.42A, 4.74A ir tt.).
Kištuko tipas, matuojamas kištuko išorės ir vidaus diametras (5.5x2.5, 7.4x5.0 ir tt).

Perkant naują nešiojamo kompiuterio kroviklį, svarbiausiai atkreipti dėmesį į įtampą (negali būti nei mažesnė, nei didesnė, turi būti tokia pati kaip nurodyta kompiuterio apačioje arba ant orginalaus kroviklio). Srovė (negali būti mažesnė nei nurodyta kompiuterio apačioje arba ant orginalaus kroviklio, nes nekraus arba pats kroviklis perkais ir sudegs. Didesnė srovė gali būti. Kompiuteris naudos srovės tik tiek kiek jam reikia ir tikrai nieko neatsitiks jei pirksite galingesnį kroviklį). Kištuko diametras (turi sutapti).

Kroviklių gedimai:

Eksploatacijos laikas (veikia iki 1000val. esant maksimaliai apkrovai);
Trumpo jungimo kompiuteryje arba viršįtampis elektros lizde;
Netinkamas naudojimas (sutrenkimas, apipylimas).
Taisymas ir remontas šiais atvejais neįmanomas. Perkamas naujas kroviklis

Prakirstas arba nusilankstęs laidas ;
Kištuko gedimas (kištukas sulūžęs arba kitaip deformuotas mechaniškai).
Taisymas ir remontas šiais atvejais įmanomas.Keičiamas visas laidas su kištuku.

Pasikonsultuoti galite atvykti pas mus adresu Savanorių pr. 286, Kaunas arba skambinti tel. +370-683-07834

]]>
Mon, 27 Apr 2020 07:44:53 +0000
<![CDATA[Kaip išsirinkti planšetę darbui su sunkvežimiu]]> https://netcom.lt/blog/gps-sunkvezimiui.html GPS Meistras, Navigacijų remontas

Kaip išsirinkti tinkamą planšetę darbui su navigacijos programomis.

GPS imtuvo kokybė planšetėje turi svarbiausią reikšmę. Planšetės aprašyme dažniausiai niekas nerašo geras ar blogas GPS imtuvas. Jei jis blogas, visa kita nesvarbu.

GPS imtuvo sparta lemia susijungimo su palydovais laiką, kas svarbu paleidžiant navigacijos programą ar išvažiuojant iš tunelio. Tarp skirtingų planšečių skirtumas labai didelis.

GPS imtuvo jautumas susijęs su paklaida kuri gali būti nuo kelių iki kelesdešimt metrų, kas svarbu važiojant šalia aukštų pastatų, sankryžose, kalnuose ar viadukuose. Važiuojant lėtai, dėl didelės paklaidos, navigacijos programa nežino kur tiksliai yra jūsų transporto priemonė. Dėl to pevėluotai arba per anksti gali duoti komanda,s o gali ir aplamai tylėti.

GPS, GLONASS, GALILEO, BDS reiškia kad įrenginyje yra dvi ar daugiau antenų, bet tai nereiškia, kad duomenys bus tikslesni. Jeigu gera GPS imtuvo kokybė, tai GLONASS, GALILEO, BDS nebūtini.

A-GPS leidžia greičiau susijungti su palydovais naudojant GSM ar interneto ryšį. Jei GPS imtuvas kokybė prasta, nepadės ir A-GPS.

Procesoriaus branduolių skaičius ir dažinis svarbu, bet ne vient tik jis lemia skirtumą tarp planšečių.

Ekrano raiška neturi jokios reikšmės navigacijos kokybei. Kuo didesnė ekrano raiška, tuo daugiau apkraunamas procesorius ir kiti mazgai(resursai). Kas įtakoja baterijos tarnavimo laiką, valdymo ir reakcijos greitį.

Kroviklis ir užrašai ant jo nieko nereiškia. 5V/1A ar 5V/1.5A ar 5V/2A ar net 5V/2.4A nereiškia, kad planšetė bus įkraunama ja tuo metu naudojantis. Kai kurie krovikliai sugeba įkrauti tik esant planšetei išjungtai t.y.(veikiant planšetei įkrovimas nevyksta, nors rodo kad kraunama). Planšetėms kroviklį reikia žiųrėti ne pagal užrašus ar galingumus, o pagal naudojamas technologijas, kaip Qualcomm Quick Charge 1,2,3,4 ar Fast Charge ir tt.

Žinomų gamintojų planšetės negarantuoja gero ir greito veikimo. Renkantis planšetę darbui su navigacijos programomis bųtina atsižvelgti į visus išvardintus punktus.

Rekomenduojame rinktis planšete kurios ekranas yra 7"-10.1". Būtinai atkrepiti dėmesi į ekrano raišką (kuo mažesnė tuo geriau ir greičiau veiks planšetė, net esant silpnesniam procesoriui ir kitiems resursams). Taip pat renkantis svarbu žiurėti RAM atminties kiekį (nemažiau 3GB android irenginiams), procesorių gamintoją (patikimiausi Qualcomm arba Samsung procesoriai).

]]>
Wed, 22 May 2019 15:19:06 +0000
<![CDATA[Neįsijungia kompiuteris ?]]> https://netcom.lt/blog/neisijungia-kompiuteris.html Kompiuterių remontas KAUNE

Ką daryti kada kompiuteris visai neįsijungia:

Pirma patikrinti ar laidas yra gerai įkištas į kompiuterį, vertėtų pabandyti ištraukti ir iš naujo įkišti maitinimo laidą. Gal laidas yra pažeistas ar įtrūkęs? Reikėtu pabandyti pakeisti sena maitinimo laidą kitu arba nešiojamo kompiuterio įkroviklį kitu įkrovikliu. Jeigu tai nepadeda, problema greiciausiai kitur ir tai gali būti pagrindinės plokštės, maitinimo grangines ar įjungimo/išjungimo mygtuko problema.

Kompiuteris įsijungia, girdisi veikiantys aušintuvai, bet vaizdo ekrane nėra. Tai ypač dažnai nutinka su nešiojamais kompiuteriais, kai ekranas yra tiesiog užlenkiamas neišjungus kompiuterio per (Start - Shut Down) ir nepalaukiant kol kompiuteris visiškai išsijungs arba paliekamas ilgam laikui nenaudojamas neišjungus kompiuterio per (Start - Shut Down). Tokiu atveju reikėtu pabandyti ilgiau palaikyti įjungimo/išjungimo mygtuką t.y. (5-7 sekundes), tada vėl pabandyti įjungti kompiuterį įpaprastu būdu. Jeigu tai nepadėda, problema greiciausiai kitur ir tai gali būti vaizdo plokštės, pagrindinės plokštės arba BIOS gedimas.

Kompiuteris įsijungia, bet krovimosi metu užstringa (matoma melyna lentele) arba kompiuteris persikradinėja. Tokiu atveju reikėtu patikrinti BIOS nustatymus. Jeigu tai nepadeda, problema greičiausiai kitur ir tai gali būti kietojo disko, arba operacinės sistemos gedimas.

Kompiuteris įsijungia, bet pypsi. Reikėtu pabandyti pagal pypsejimų skaičių,ilgumą, intensyvumą ieškoti informacijos per paieškos sistemas t.y (google, bing ir tt.). Dažniausiai tai būna RAM atmintinės, BIOS arba pagrindinės plokštės gedimai.

Jeigu nepavyksta išspręsti problemų patiems, tada vertėtu kreiptis į kompiuterių technikus, kurie nustatys tikslų jūsų kompiuterio gedimą. Prireikus galima perkelti duomenis iš kietojo disko i išorinę atmintinę, kuriais toliau galėsite naudotis kol jūsų kompiuteris bus taisomas.

Pasikonsultuoti galite atvykti pas mus adresu Savanorių pr. 286, Kaunas arba skambinti tel. +370-683-07834

]]>
Mon, 27 Apr 2020 07:44:04 +0000
<![CDATA[Xiaomi telefono problemos su ryšiu ?]]> https://netcom.lt/blog/xiaomi-problemos-su-rysiu.html Kompiuteriu remontas KAUNE

Štai sprendimas kuris galbūt padės ir jums :

1.Einam i nustatymus:

.

2.Atsidariusiame lange spaudžiam ant (Apie telefona)

3.Atsidariusiame lange 5-7kartus greitai spaudžiam ant (Vidinė atmintis)

4.Atsidariusiame lange pasirenkam (Telefono inforcacija1 arba Telefono informacija2)

5.Atsidariusiame lange spaudžiam ant (Pasirinkti numatytajį tinklo tipą) ir pasirenkam is saraso LTE/WCDMA, jeigu naudojate dvi korteles, pakeitimus reiks atlikti abiejuose.


6. Grįžtam i pagrindinį langa ir išbandome naujus nustatymus. (Išjungus ir vėl įjungus arba perkrovus telefona, teks vėl pakartoti visus žingsnius).

]]>
Tue, 04 Jun 2019 10:38:27 +0000